31 отбора от по трима души ще се впуснат в BrutusRun (Брутално

...
31 отбора от по трима души ще се впуснат в BrutusRun (Брутално
Коментари Харесай

31 отбора от по трима души ще мерят сили в екстремно състезание по оцеляване край Варна

31 тима от по трима души ще се впуснат в BrutusRun (Брутално Бягане) - едно от най-екстремните и тежки надпревари по оцеляване, проведени в миналото в България. Надпреварата ще се организира в неделя (28 януари) в горите край варненското село Доброглед и региона на Аксаковкса гледка. 

Освен маратонско тичане - 42 километра, само че в сняг и тиня в пресечена околност, участниците ще се изправят пред редица други провокации. Скално катерене, сечене на солидно дърво, сковаващо мускулите носене на тежести по трасето, копане и преместване на замръзнала пръст са единствено част от дилемите, с които тимовете ще би трябвало да се оправят. В надпреварата още е включено насочване и търсене на скрити предмети в гората, пукотевица с лък, както и решение на интелектуални задания. За да е още по-тежко по време на надпреварата, съотборниците ще бъдат завързани един за различен с 5-метрово въже. 

Наред с мъжете за призовите места ще се борят и 18 дами, записани в 11 смесени и 1 напълно женски тим.

За поредна година в надпреварата ще се включи и Тодор Димитров - българинът, който предходната година съумя да пробяга 707 километра в 6-дневния маратон край езерото Балатон в Унгария. Неговият тим " Three Men Army " е и любимец за първото място в BrutusRun.

BrutusRun се организира за трета поредна година и за разлика от първите две издания тимовете са от по трима, а не двама души, споделиха уредниците от iRun.bg за Moreto.net. Отборите ще би трябвало напълно да разчитат на себе си - всеки ще би трябвало да носи храна и вода нужни, с цел да оцелее, а странична помощ е неразрешена.

Заради контролното време и наказателните точки, до финала ще доближат единствено най-подготвените.

Състезанието има и по-лека версия, която включва единствено част от физическите провокации, а дистанцията която ще би трябвало да се пробяга е 20 км., написа Moreto.net

Стартът на надпреварата е тъкмо в 9:00 часа на 28 януари от центъра на село Доброглед. Стартът за участниците в " по-леката " версия е в 12.00 от същото място. Селото се намира единствено на 10км от Варна, а уредниците молят всички искащи да следят конкуренцията да дойдат на място и да поддържат участниците.

Очаква се първите да финишират към 15.30 часа. Награждаването е планувано за 17.30 часа.

По трасето ще бъдат ситуирани 30 доброволци, които ще обезпечат конкуренцията и при нужда ще окажат първа помощ на състезателите.

За да се подсигурява сигурността, тимовете ще бъдат екипиран с GPS проследяващи устройства, които ще предават координатите им в действително време. Това ще даде и опция да се следи развоя на конкуренцията онлайн в интернет. 

В сходен вид тежки съревнования за триумф се смята освен първото място, а и самото секване на финалната линия. Затова и всички участници, съумели да доближат до финала, само че в границите на контролното време, ще бъдат наградени със особено направени медали.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР